Interactieve attractie: Tempel Kayaan

Interactieve attractie: Tempel Kayaan

Show Productie, Dierenpark Almere Jungle

Voor Dierenpark Almere Jungle hebben wij de interactieve attractie: tempel Kayaan mogen voorzien van het concept,  storyline, soundtrack en de technische installatie. Bezoekers betreden nietsvermoedend deze duistere tempel. Hier worden zij verrast door een zes minuten durende voorstelling over de vier elementen aarde, water, lucht en vuur.

De tempel keert zich tegen het publiek omdat avonturier Richard Livingstone lang gelden geld heeft gestolen. Tempel Kayaan kan zowel met als zonder acteur (Tori Livingstone, kleinzoon/kleindochter) worden opgevoerd. Bezoekers kunnen op interactieve wijze de afloop van het verhaal beïnvloeden door ervoor te kiezen om tijdens de finale een muntje aan de tempel te schenken. In dat geval komt er een alternatief einde, met een lasershow en een onthulling van de schat.

Dankzij ons voorgeprogrammeerde showcontrol beleven de bezoekers van de tempel een immerserive experience. Deze ervaring wordt versterkt door het gebruik van diverse effecten waaronder: licht, geluid, rook, wind, perslucht, waterdruppels, bewegende lianen, en de sprekende tempel. Deze unieke belevenis zul je niet snel vergeten!

Onze diensten

Concept design

  Conceptontwikkeling
  Storyline

Content design

  Storyline
  Show script
  Soundtrack
  Muziekproducties
  Stemacteur editing

Showtechniek

  Geluidsontwerp
  Lichtontwerp
  Showcontrol programmeren

Storyline Tempel Kayaan

Jaren geleden trok avonturier Richard Livingstone door Amerika, opzoek naar krokodillen en kaaimannen. Tijdens een van zijn vele reizen stuitte hij op een mysterieuze tempel in de Amazone’s. Hij kwam erachter dat het om de tempel Kayaan gaat, die bij de lokale bevolking vooral bekend staat om zijn mythe over een verborgen schat…

Niemand durfde er naar binnen te gaan, want eenmaal in de tempel wordt eenieder onderworpen aan de grillen van de tempel. Het werd Richard’s levenswerk om erachter te komen wat en waar deze schat precies was, en na vele jaren wist hij zijn doel te bereiken. Echter kon hij de enorme verleiding niet weerstaan, en pakte in een onbewaakt moment een aantal munten uit de schat. Hierop werd de tempel woest, en liet de natuurkrachten los!

Richard vluchtte, en verloor hierbij een aantal van de kostbare munten. Alleen als alle munten terug worden gebracht naar de oorspronkelijke vindplaats, komt de tempel weer tot rust…

Projectfoto’s van de interactieve attractie: Tempel Kayaan

Foto’s met dank aan: Looopings.nl, Jermain, en eigen foto’s